Arroz con habichuelas |
Bereidingswijze | Ingrediënten | |
Laat de bonen een nacht weken in water. Breng de bonen met het weekwater en zout aan de kook in een middelgrote pan. Temper de warmte, zet een deksel schuin op de pan en laat dit ongeveer 1 uur koken tot de bonen gaar, maar niet papperig zijn. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan tot matig warm. Doe de anatto-olie erbij en sauteer ham, varkensvlees, ui, knoflook, Spaanse pepers (van zaad ontdaan en fijngehakt) en oregano ongeveer 5 minuten tot de ui zacht is. Roer de tomatenpuree door de rijst en voeg dit mengsel toe aan de bonen. Laat het bij matige warmte ongeveer 4 minuten pruttelen tot het grootste deel van het water geabsorbeerd is. Temper de warmtebron, leg een deksel op de pan en laat het nog eens 20 minuten koken tot de rijst gaar is en het vocht geabsorbeerd. Heet opdienen. |
Voor 4 - 6
personen
250 g gedroogde
kidneybonen |
|
Achtergrondinformatie | ||
De letterlijke vertaling van de naam van dit gerecht luidt 'rijst met rode kidneybonen'. Het kan worden geserveerd bij elk vlees- en visgerecht, vooral bij stoofschotels. |