Kip met okers en bakbananen

Bereidingswijze   Ingrediënten

Kruid de kip met de kruidenmix. In een zware gietijzeren pan bak de stukken kip in hete olie aan alle kanten bruin. Haal de kip eruit en leg de stukken op een bord. Roerbak de ui, knoflook en de gehakte peper 2 tot 3 minuten in de overgebleven olie. Snij de okers in stukken van 2,5 cm. Snij de topjes en de eindjes eraf indien gewenst. Pel de bakbananen en snij ze in stukken van 2,5 cm. Plaats de kip in een diepe stoofpot. Doe het water en de andere ingrediënten erbij. Doe een deksel op de pan en laat de kip ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen. Serveer dit gerecht met witte rijst.

 

 

 

 

Voor 4 personen

250 g gesneden okers, vers of ontdooid
1 hele kip in 8 stukken gesneden (ongeveer 1350 g)
2 el van een kruidenmix bevattend: zout, zwarte peper, paprikapoeder, komijnzaad en koriander
plantaardige olie
1 grote gesneden ui
4 teentjes gehakte knoflook
1 gehakte groene peper
375 ml water
2 halfrijpe bakbananen
2 tomaten grof gesneden
2 el limoensap